Matta 250x250

-

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Type
Size
Room
Shape
Style
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

Material på mattor i storleken 250x250 cm

Det hör till undantagen att kvadratiska mått på mattor tillverkas som standard. Letar du efter en matta i måtten 250x250 cm får du därför förbereda dig på att de kan vara svårare att hitta, samt att valmöjligheterna är betydligt mer begränsade än om man köper en rektangulär eller rund matta. Både vad gäller material och design. Men det innebär inte att mattor i denna storlek inte finns! Absolut vanligast är att du hittar kvadratiska mattor vävda av plast eller ull.

Skötsel av matta 250x250 cm

Att köpa en matta, särskilt en större matta som en på 250x250 cm, är en investering som ibland kostar en del. Särskilt om du söker mattor av god kvalitet. Då är det klokt att ta hand om den på bästa sätt, för att den ska hålla länge.

På Trendcarpet rekommenderar vi alltid att du i första hand följer de tvättråd som finns på mattan du köper. Där får du reda på vad som gäller för det specifika materialet, till exempel om den ska torrtvättas, kan maskintvättas eller behöver lämnas in på ett professionellt tvätteri.

I regel rekommenderas du att dammsuga dina mattor grundligt minst en gång i veckan. Använd ett plant munstycke utan borste, för att inte slita på mattan i onödan. Tänk också på att olika typer av mattor bör dammsugas med lite olika teknik. Långhåriga mattor ska alltid dammsugas försiktigt och i luggens riktning, medan en slätvävd matta kan dammsugas i flera riktningar.

Förr piskade man ofta mattorna fria från damm och smuts, men vi på Trendcarpet vill gärna avråda från detta. Mattor som piskas utsätts för onödigt stort slitage – dammsug hellre!

Så inreder du med en matta på 250x250 cm

En matta i måttet 250x250 cm är stor och kvadratisk. Formen passar bra i bland annat ett kvadratiskt rum, men också i den öppna planlösningen när du vill skapa avgränsningar. Att inreda med en matta i denna dimension kan bli väldigt effektfullt.

När du använder en matta på 250x250 cm för att binda ihop exempelvis en soffgrupp, kan du använda dig av den så kallade “fyra/två/noll”-regeln. Det vill säga att du placerar möblerna med antingen fyra eller två av benen ovanpå mattan, alternativt med hela möbeln utanför mattan.

Mattor med måttet 250x250 cm är också otroligt fina i kombination med matbord och stolar. Extra effektfullt blir det om du kombinerar ett runt matbord med den kvadratiska mattan, men du kan såklart även para ihop det med ett matbord i samma form. Ett tips är att mäta ditt matbord så att även stolarnas ben får plats på mattan när de är utdragna. För det behövs det att mattan sticker ut 75 cm eller mer från bordskanten.

Rugs

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)