Stor matta

Here we have collected large, beautiful rugs. Larger carpets require their space, but as our rooms are becoming larger with more open spaces, there is now room for an extra large carpet in most homes. And when you lay it on the floor, you will se that it transforms an entire room in a sensational way. Give some extra love to the living room, bedroom or perhaps the patio with a really large rug that embraces the furniture.

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

STORA MATTOR I OLIKA MATERIAL

Hos oss hittar du massor av variationer när du letar efter en stor matta till ditt hem. Inte bara när det kommer till färger, mönster och former – utan även när det gäller material. Bland annat kan du välja bland våra populära orientaliska mattor som är kända för sina iögonfallande mönster, mattor i skimrande viskos eller kvalitativa wiltonmattor med olika utseenden. Samt så kan du välja en stor rund matta. Använd den gärna som en stor vardagsrums matta eller ett annat ställe du tycker den passar bra i.

SKÖTSELRÅD AV STOR MATTA

Med en stor matta blir det inte fullt lika lättsamt att lyfta upp och skaka ur smuts, därför mår de bäst om de regelbundet dammsugs noggrant. Gärna minst en gång per vecka. Dammsugningen är viktig just för att minska det slitage som blir av att ingrodd smuts ligger och nöter på mattan. Har du en matta med lång lugg behöver du vara extra noga med just detta, men kom ihåg att alltid dammsuga i luggens riktning.

Hur mattan tvättas och rengörs i övrigt beror på dess material. Bäst förutsättningar för rätt skötsel av din matta får du om du är noga med att läsa och följa de anvisningar samt tvättråd som medföljer mattan. Våra mattor finns också som stora mattor 300 x 300

RAMA IN RUMMET MED STORA MATTOR

Stora mattor finns som ger värme, liv och en behagligare akustik i ett rum – men det kan också vara ett ypperligt sätt att skapa avgränsningar i hemmet och dess olika ytor. I takt med att våra hem blir större och öppnare, kan det ibland kännas som att vi tappat tydligheten i hur ytorna ska användas. Genom att rama in rum och möblemang får vi en helt ny tydlighet i hemmet, där ögat lättare uppfattar vilken aktivitet som utförs var.

Att välja rätt matta kan ibland kräva lite tankeverksamhet, men det finns ett par gyllene regler som kan göra vägen till beslutet lite enklare.

Vanligaste misstaget – en för liten matta

En av de allra vanligaste inredningsmissar folk gör, är att möblera hemmet med mattor som är för små. Allt för ofta ger det resultatet att rummets möblering och inredning känns feldimensionerad och rent utav disharmonisk.

Så hur ska du göra för att välja rätt storlek? Ett gott råd är att faktiskt mäta platsen där du tänkt ha din matta, så att du redan innan vet exakt vilken storlek du söker. Med hjälp av maskeringstejp kan du märka ut på golvet hur en stor, respektive mindre matta skulle se ut tillsammans med möblerna. På så vis blir det enklare att se det framför sig. De flesta rum och ytor har även regler kring mått och hjälpsamma tips specifikt för ytan. Om du ändå är lite osäker på vilken dimension på mattan som är rätt, så lyder den gyllene regeln: hellre en matta som är rejält stor, än en som är för liten.

RÄTT MATTA TILL RÄTT RUM

Att välja matta handlar inte enbart om att välja rätt storlek. En stor matta ska också passa din inredningsstil, personlighet och på så vis harmonisera med ditt hem. Men det finns en sak till att tänka på när du står inför ett mattköp och det är att rätt matta hamnar i rätt rum. Olika material på stora mattor har nämligen sämre eller bättre förutsättningar för att passa i olika rum. Här nedan följer ett par exempel:

  • Sovrummet: Golvytan i sovrummet behöver sällan utstå stort slitage. Här kan du välja material på din stora matta helt efter tycke och smak. När du placerar en matta under sängen, tänk på att välja en matta stor nog att sticka ut åtminstone 50–60 cm på varje sida om sängens kanter. Då har du alltid din mjuka matta under fötterna när du kliver ur den.
  • Till vardagsrummet: Fundera över hur just du och din familj använder rummet. Äter ni ofta framför TV:n? Har ni barn och husdjur? Välj då en lättskött, tålig matta. Kommer mattan utsättas för mindre slitage än så, kan du med fördel välja material fritt. En matta som placeras under en soffa ska helst vara så stor att minst 40 cm sticker ut på vardera sida om soffan. Även soffbord och eventuella fåtöljer får gärna placeras en bit in på mattan.
  • Under matgruppen: När du ska välja en matta att placera under matsalsgruppen ska du tänka på att välja en stor matta som är lätt att rengöra. Här är det större risk för spill och fläckar. Den gyllene regeln säger att du ska välja en matta stor nog att rymma hela matgruppen – med stolarna utdragna. Det innebär att mattan ska sticka ut åtminstone 75 cm på varje sida om bordet.

UPPTÄCK FLER KATEGORIER

BEIGE MATTA 200 X 300 | GRÅ MATTA 170X240 | VARDAGSRUMSMATTA 200X300 | RYAMATTA - 200X290 | RYAMATTA - 200X300 | PERSISK MATTA 200X300 | UTOMHUSMATTA - 200X290 | SISALMATTA - 200X300 | PERSISK MATTA 2X3M | JUTEMATTA - 200X300 | PERSISK MATTA 3X4M | GRÅ MATTA 200X300 | VARDAGSRUMSMATTA 300X400 | UTOMHUSMATTA - 200X300 | ULLMATTA - 200X300 | GRÅ MATTA 200X290 

Rugs

Room

Color

Size

Style

TC Home

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)