Matta 200x200

-

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

Snygga mattor i storleken 200x200 cm

Det begränsade utbudet av mattor som är kvadratiska i storleken 200x200 cm innebär att du sällan finner en uppsjö av olika material. De material du oftast ser på mattor som är vävda i dessa mått är tillverkade av ull alternativt plast.

Ull: hållbart och miljövänligt, naturligt material som hanterar smuts bra.

Plast: mattor av plast är lättskötta, samt kommer i alla möjliga färger och varianter.

Så sköter du om en matta på 200x200 cm

Vi på Trendcarpet rekommenderar alltid att du läser och följer de tvättråd som finns på din matta. Där får du reda på hur mattan ska tvättas, vilket material den innehåller och om det är något annat viktigt du behöver tänka på för att ge den ett långt liv.

Inredningstips med en matta på 200x200 cm

En matta med måtten 200x200 cm är i minsta laget för att passa som primär vardagsrums- eller matsalsmatta. Däremot är det en väldigt trevlig storlek på en matta när man vill skapa känslan av flera rum i rummet, till exempel med fåtöljer i en läshörna. Detta är ett vanligt sätt att inreda på i hem med öppna planlösningar, alternativt när du har stora rum där mer än en möbelgrupp får plats.

Det är också en storlek som kan passa utmärkt i barnens rum, som en mjuk yta för lek på golvet eller under sängen. För att du ska ha glädje av mattan och kunna sätta fötterna på den bör sängen vara max 90 cm bred om sängen endast står mot väggen med huvudgaveln. Om sängen står i ett hörn med ena långsidan mot en vägg kan en 140-säng användas som mest. Mattan placeras med drygt två tredjedelar under sängen om man önskar 50 cm matta nedanför fotändan, eller under hela sängen om man inte vill att mattan ska sticka ut. Det är alltid mer estetiskt tilltalande och balanserat om mattan syns utanför möbeln den står på.

4/2/0 – en gyllene regel vid inredning

Det finns ett par gyllene regler inom inredningsdesign, varav några du säkert redan har hört talas om. De handlar om allt från hur man matchar färger, till hur inredningsdetaljer ska placeras för att vara visuellt tilltalande. Alla dessa tumregler är i själva verket olika metoder för att skapa en känsla av balans i våra hem.

4/2/0-metoden handlar om gruppering av möbler tillsammans med just mattor. Det här är en av de gyllene regler du kan förhålla dig till när du ska placera din matta på 200x200 cm. Enligt den ska du, för att få maximal känsla av tydlighet och balans i rummet, placera dina möbler med antingen fyra, två eller inga ben ovanpå mattan.

Rugs

Room

Color

Size

Style

TC Home

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)