Rund matta - stor

Perfect for a dining room or sitting room, our round large rugs are a great way to make a statement. Excitingly, here at Trendcarpet, round large rugs come in a variety of materials too, so you can choose the perfect foot-feel! Go for luxurious faux fur or keep it simple with hemp.

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

Stora, runda mattor i olika material

Du hittar många fina exempel på stora, runda mattor hos oss. Välj mellan otaliga nyanser, livfulla eller subtila mönster, och olika material. Det finns helt enkelt något för de flesta.

Bland de runda och stora inomhusmattorna hittar du material som lyxig viskos, populära ryor och ett brett utbud av prisvärda wiltonmattor i olika mönster. Men du hittar även runda, stora mattor i polypropylen. Dessa är lämpade för utomhusbruk och fungerar med andra ord alldeles utmärkt att inreda balkongen, altanen eller uterummet med.

Skötselråd

När du köper en rund, stor matta ska du alltid läsa tvättanvisningarna på den. Det är nämligen mattans material som avgör hur du ska gå till väga för att rengöra den och ta hand om den på allra bästa sätt så att den håller sig fin länge. Det finns dock ett par generella råd som gäller oavsett materialet på din matta:

Dammsug mattan noggrant minst en gång i veckan.

Ta alltid bort fläckar direkt – till exempel med ett milt fläckborttagningsmedel för textilier.

Vrid på mattan regelbundet för ett jämnt slitage.

Tvätta din stora, runda matta årligen – utifrån de angivna tvättråden.

Så inreder du med en stor, rund matta

Mattor gör väldigt mycket för hur vi upplever våra hem. Det gäller faktiskt även mattans färg och form. En av de stora fördelarna med att köpa en rund matta är att formen verkligen gör sig bra överallt; ute såväl som inne. Runda mattor är lätta att finna en plats för, även i det mer trångbodda hemmet och är ett alldeles ypperligt sätt att mjuka upp intrycket av ett rum som annars känns kantigt och hårt.

En stor, rund matta med ett vackert mönster placerad mitt i hallen som ett blickfång eller för att rama in uteplatsen, skapar en trivsam miljö som är intressant för ögat. Runda mattor är också perfekta att inreda med i hörnor och udda formade rum, där man vill skapa ett eller flera “rum i rummet”. Till exempel om du vill ha en ombonad läshörna eller mysig vrå att luta dig tillbaka i. Men du kan lika gärna använda stora runda mattor för att binda ihop soffgrupper i vardagsrummet på ett vis som känns inbjudande och harmoniskt. Alternativen är helt klart oändliga.

Har du ett runt matsalsbord är valet av en stor, rund matta mer eller mindre självklar. Det är ett mycket fint sätt att rama in platsen på. En riktlinje, när du ska köpa en matta till din matgrupp, är att alltid välja en matta som är tillräckligt stor för att hela matgruppen ska få plats. Generellt innebär det att minst 75 centimeter bör sticka ut från bordets kant, för att stolsbenen ska få plats på mattan även i utdraget läge.

Runda stora mattor mjukar upp i hemmet

Att ha runda stora mattor i sitt hem mjukar upp känslan och bryter av de annars vanliga fyrkantiga hemmen vi bor i eftersom det blir en annorlunda rymd med något runt i det. Våga färg, form och runda stora mattor för att skapa ett hemtrevligt hem att trivas i.

Runda stora mattor i hemmet

Köp runda stora mattor till hemmet eftersom du skapar en mjukare känsla i hemmet då. Det finns mattor i olika färger och storlekar. Eftersom vi har en stora variation bland våra runda stora mattor så hittar du garanterat något du gillar. Klicka runt och hitta dina favoriter när det kommer till runda stora mattor.

Rugs

Room

Color

Size

Style

TC Home

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)