Matcha soffan med mattan

Matcha soffan med mattan

Att skapa ditt egna hem är inte alltid så enkelt, men det finns småsaker vi kan göra för att få en hemtrevlig känsla. Då vi samarbetar med flera designers runt om i världen har vi kompetensen för att hjälpa dig att hitta rätt. Du kan exempelvis ha ett förutbestämt tema, en specifik färg eller matchande inredningsdetaljer. Ett tips är att matcha soffan med mattan så att du skapar en genomtänkt och stilfull design. Oberoende av er familjekonstellation kan ni skapa en lugn och trygg miljö, som alla i familjen är nöjda med. Är ni flera personer kan det vara bra att ta hänsyn till allas åsikter och kanske kompromissa med några detaljer. En sådan enkel detalj är vilka mattor som ska finnas i de olika rummen.

Hitta er stil

Mattan är en av det första sakerna som man lägger märke till när man kommer in i ett rum. Den binder ihop inredningen och valet behöver därför tänkas igenom ordentligt. Beroende på din individuella stil har du chansen att visa vem du är när du ska inreda ett hem. Du kan ha en svart matta till grå soffa för en moderiktig inredning eller kanske en ljus matta till mörkgrå soffa som bryter av och väcker uppseende. Testa olika mattor och placera ut, ställ allt på sin plats och känn efter. Vad säger magkänslan? Om det inte känns rätt direkt så kan du alltid byta ut den.

Testa något nytt

Utöver de vanliga svarta, vita eller gråa färgerna som är vanliga idag, kan du ta chansen och testa något nytt. Vill du liva upp stämningen lite så välj en färgglad matta till beige soffa. För att behålla temat kan du ha samma färg som mattan på andra detaljer, så som gardiner, dukar eller kuddar för att få till ett genomgående mönster. Mattor är något av det enklaste att byta ut och variera, allt för att det ska kännas så bra som möjligt för just dig. Barnen växer snabbt upp och ändrar stil efter hand som åren går. Då kan det vara skönt att ha flera olika alternativ att välja mellan för att snabbt och smidigt kunna byta ut mattan vid behov.

Olika typer av mattor

Det finns mängder av mattor från världens alla hörn du kan välja mellan. En persisk matta till svart soffa visar på stilrenhet och kvalitet i hushållet. Dessutom kan du välja afghanska, orientaliska och marockanska mattor som du stolt kan spatsera runt på. Även materialet varierar stort. Till exempel finns specialgjorda utomhusmattor för de varma sommardagarna, men som även kan klara av kraftiga regnskurar. En matta till grön soffa som smälter in med naturens gräs, buskar och träd och blir underbart att ha på uteplatsen. Utöver detta kan du även söka en matta utifrån olika typer av stilar som passar dig eller vilka trender som är på tapeten vid tillfället.

Rätt matta till rätt rum

I familjer med småbarn är det perfekt att komplettera rummet med en matta med motiv, något som barnet tycker mest om. Kanske är det en älva, fotboll eller djur, alltför att ditt barn ska trivas i sitt eget lilla krypin. I sovrummet vill ni kanske ha en mjuk ullmatta, så ni slipper kliva på det kalla golvet en tidig måndagsmorgon. I ett mer neutralt rum där familj och vänner samlas, behövs kanske en jaquardvävd matta till vit soffa. Detta för att få en miljö som alla trivs i, men där mattan ändå bidrar med en modern touch. Du kan sitta hemma i lugn och ro och läsa, jämföra och bläddra bland alla olika mattor. Beställ online och få mattan hemlevererad, på så sätt slipper du mycket tidskrävande arbeta.



2021-11-30

Rugs

Room

Color

Size

Style

TC Home

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)