Bubblig matta

-

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Type
Size
Room
Shape
Style
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

Vad är en bubblig matta för något?

En bubblig matta är en handvävd eller handknuten matta, som vävts på ett speciellt vis för att få en härlig och utmärkande struktur som känns bubblig. Tittar man nära så ser man att det nästan ser ut som små bollar eller utbuktningar – något som i själva verket är små öglor. Oftast är de tillverkade i ull, men du hittar även trasmattor med en liknande struktur. Trasmattornas bubbliga utseende är dock oftast mindre framträdande, i jämförelse med en matta som strukturvävts av ull.

Bubbliga mattor görs oftast i naturnära färger som ger en mycket stilren känsla, samt ibland med en visuellt tilltalande melerad effekt. De smälter på så vis in i hemmets övriga inredning utan att ta över, samtidigt som den annorlunda texturen bidrar med ett dynamiskt och intressant utseende. De är sköna och mjuka att sätta fötterna på, vilket gör dem perfekta att ha till soffgruppen i vardagsrummet eller på sovrumsgolvet där du ofta går barfota.

Skötsel av bubbliga mattor

Bubbliga mattor är oftast vävda i ull, men det är också vanligt med ullblandningar till exempel med viskos, polyester eller bomull. En trasmatta med bubblig yta däremot, är oftast gjord i bomull.

Dessa mattor brukar vara mycket lätta att dammsuga, då skräp tenderar att hamnar mellan “bubblorna” och lätt sugs upp av munstycket. Bubbliga mattor tillverkade i ull är dessutom naturligt smutsavvisande. Dammsug ofta så mår mattan som bäst.

Följ alltid tvättråden som kommer med din bubbliga matta. Mattor i bomull kan oftast maskintvättas, medan bubbliga mattor i ull kan behöva fackmannamässig tvätt.

Rugs

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)