Luggmatta

-

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Type
Size
Room
Shape
Style
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

Luggmattan – vävd för hand eller i maskin

Vissa trender tycks aldrig dö – när det kommer till mattor är en luggmatta i hemmet en sådan trend. Luggmattor är ett mysigt sätt att rama in ett rum på. Valet av matta gör det extra ombonat och inbjudande, vilket bidrar till deras enorma popularitet. De är också otroligt sköna att sätta fötterna på och mycket praktiska ljuddämpare.

För att få den mjuka och sköna luggen som är så utmärkande för luggmattan, så har färgade trådar av garn vävts in i varpen. Garntrådarna kan bestå av antingen öglor eller trådar som blivit skurna – dessa bildar i sin tur mattans yta och eventuella mönster.

Det finns väldigt många varianter på mattor med lugg, både maskinvävda och handtuftade/-vävda, där luggen kan vara av olika längd. Du kan också hitta denna typ av matta i en uppsjö av färger och material; allt ifrån klassiska ryor och skimrande viskos, till handgjorda orientaliska luggmattor och moderna varianter med tryckta mönster.

Skötselråd och material

För att en luggmatta ska hålla sig fin och fräsch är det viktigt att du tar hand om den på rätt sätt. Ett gott råd för luggmattor är att dammsuga ofta och alltid med planmunstycket. Detta är viktigt att komma ihåg, då munstycken med roterande borste kan förstöra din luggmatta.

Ofta krävs fackmannamässig tvätt, men skötselråd kan skilja sig mellan olika material, så vi rekommenderar att du alltid följer de tvättråd som kommer med mattan.

 

Rugs

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)