Pälsmatta

-

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

Olika sorters pälsmattor

Mattor i päls är klassiska val som har hängt med så långt vi kan minnas. Det som är lite speciellt för den här typen av matta är att de ofta har fler än ett användningsområde. Till exempel som väggdekoration, draperade över möbler eller som mjuka sittunderlag. En pälsmatta består av äkta skinn från exempelvis ko, får och ren, som har preparerats för inomhusbruk.

Kohud

Pälsmattor av äkta kohud blir en dynamisk och spännande inredningsdetalj som fungerar med de flesta inredningsstilar. Kohudar finns i de naturliga färger och mönster som kor har, men även i varianter med mönstertryck i form av bland annat zebra eller tiger. Eftersom en kohud är unik, får du alltid exakt det exemplar du ser i onlinebutiken när du köper ett koskinn från oss på Trendcarpet.

Fårskinn

Fårskinn är populära alternativ här i Norden. De är charmiga, varma och sköna – samt finns i många neutrala färger som enkelt smälter in i ditt hem.

Renskinn

Garvade renskinn är ett klassiskt val av pälsmatta. De är mycket vackra att se på och har längre och rakare päls än kohud och fårskinn.

Skötselråd

Vi på Trendcarpet rekommenderar alltid att du följer de tvättråd som kommer med din pälsmatta.

Äkta kohud: Skaka av och dammsug den i pälsens riktning vid behov. Fläckar tas bort med mild tvål och varmt vatten, som du fuktar huden med.

Fårskinn: Dammsug, skaka av regelbundet, samt vädra skinnet då och då. Kan tvättas i snö, med ullsidan nedåt.

Renskinn: Dammsugs årligen på lägsta effekt, i pälsens växt-riktning. Förvaras luftigt – kondens under skinnet kan göra att hårstrån lossnar.

Most popular rugs
Bestsellers
TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆

Rugs

Room

Color

Size

Style

TC Home

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU