Balkongmatta

-

+ MoreShow less
Color
Length
Width
Price
Sort by

Current filters:

Clear all

ÖKA TRIVSELN MED EN MATTA TILL BALKONGEN

Brukar du längta efter sommarhäng på balkongen och sukta efter de mysigt inredda uterummen man ser i heminredningstidningar och på sociala medier? Det är faktiskt inte särskilt svårt att fixa stilen! Första steget är att välja ut en dekorativ balkongmatta. Den kommer genast att förhöja känslan av en mjuk och ombonad inredning, som ett rum inomhus fast utomhus. Tillsammans med varm belysning och tända ljus, krukväxter samt matchande textilier har du snart skapat ett riktigt mysigt utrymme för umgänge och avkoppling.

FLER FUNKTIONER ÄN BARA DEKORATION

En högkvalitativ balkongmatta är inte bara trevlig att vila ögonen på, utan är också skapad med tanken att vara funktionell. De ska tåla att ligga utomhus i stark sol och växlande väder, samt hålla för den nötning den utsätts för. Mattor som är gjorda till balkongen är dessutom ofta lättstädade, snabbtorkande och ibland till och med vattenavvisande. Allt för att förenkla och säkerhetsställa ett långt liv.

En balkongmatta dämpar även ljud och skyddar underlaget. En funktion som ibland glöms bort, men som är himla smidigt när man tänker efter.

MÅNGA ALTERNATIV PÅ BALKONGMATTOR

Det är inte särskilt svårt att hitta en matta till din balkong som passar just din stil. Utbudet är stort och variationsrikt när det kommer till färger, mönster och storlekar. Hos oss hittar du allt från runda, till fyrkantiga balkongmattor grå vidare till beige – till mer utstickande nyanser av blått, grönt eller orange. Det finns mattor som för dina tankar till medelhavsvärme, liksom det finns mattor som förhöjer en modern och stilren inredning.

För dig som har en inglasad balkong är utbudet ännu större – för du behöver inte vara lika noga med att välja en matta som tål väder och vind. Här kan du titta lite extra på mattor i naturmaterial som sisal eller jute, vars rustika skönhet ger en känsla av exklusivitet, eller varför inte de vackra kelimmattorna som kommit att bli populära världen över?

VAD FINNS DET FÖR MATERIAL ATT VÄLJA PÅ?

Samtliga mattor som är specifikt gjorda för balkongen eller uterummet är framställda i slitstarka och tåliga material som ska vara lätta att sköta. Allt som oftast är de gjorda i antingen det syntetiska materialet polypropylen eller i ett miljövänligt naturmaterial som till exempel jute, sisal eller hampa. Vilket material du bör välja beror dels på hur just din balkong ser ut och hur skyddad den är, samt vad du själv har för preferenser när det kommer till stil och hur lättskött du vill ha det.

Det mest lättskötta alternativet är att välja en balkongmatta i 100 % propylene som är mycket enkla att rengöra, tål väta bra och håller länge. Är du däremot noga med att tänka på miljön så är de miljövänliga naturmaterialen alternativet för dig – även de är lättskötta, men man bör komma ihåg att de är känsligare mot väta och fukt.

SKÖTSELRÅD – MATTA TILL BALKONG

Att ta hand om sin balkongmatta på rätt vis är det bästa sättet att säkerställa en lång livslängd. De mattor som används utomhus, i uterum eller på balkongen utsätts trots allt generellt för mer smuts och slitage än de mattor vi har inomhus. Extra noga bör du vara med mattans skötsel om du inte har en inglasad balkong, då dessa får utstå både väder och vind.

GENERELLA SKÖTSELRÅD FÖR DIN BALKONGMATTA ÄR FÖLJANDE:

 • Förvara den under tak eller inomhus under höst/vinter-månaderna.
 • Skydda den från regnoväder – extra viktigt om du har en balkongmatta i naturmaterial.
 • Dammsug och/eller skaka av mattan regelbundet för att frigöra den från grus och smuts.
 • Möbler och solljus innebär slitage – rotera din balkongmatta så slits den jämnare.
 • Läs alltid de specifika tvätt-/skötselråden som kommer med din matta. Olika rengöringssätt gäller för olika material.

FEM INREDNINGSTIPS MED EN BALKONGMATTA

Vill du ha lite mer inspiration kring hur du kan inreda din balkong med en matta? Här kommer fem tips på hur du kan skapa äkta mysfaktor på din balkong!

 • Runda mattor skapar en mjukare känsla och passar både kvadratiska och avlånga balkonger.
 • Färg och mönster hjälper till att förstärka din personliga stil. Detsamma gäller dynor, kuddar och plädar.
 • Naturmaterial på balkongmattan ger en rustik och naturnära look som är riktigt snygg.
 • Skapa effekt genom att inreda med flera små mattor, i olika färger och mönster, som du placerar omlott – till exempel under mat- eller sittgruppen.
 • Har du en stor balkong? Skapa rum-i-rum-känsla genom att gruppera olika möblemang med olika mattor på balkongen.
 • Genom att till exempel lägga trätrall under mattan får vatten någonstans att ta vägen och mattan blir torr snabbare.

 

 

Most popular rugs
Bestsellers
TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆

Rugs

Room

Color

Size

Style

TC Home

Customer service

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU